Επιλογές
Αρχική
Ειδήσεις
Αθλητικά
Σινεμά
Αυτοκίνητο
Κόσμος
Gadgets
Τεχνολογία
Ταξίδια
Θέρμανση
Διάστημα
Aνεξήγητα
Φιλοζωικά
Υγεία,Διατροφή
Αστεία Βίντεο
Αστείες Εικόνες
Παιχνίδια
Καιρός
Επικοινωνία
ΧορηγοίΚατάλογος
Ταξίδια, Διακοπές
Αθλητισμός
Αυτοκίνητο
Τέχνες, Πολιτισμός
Υγεία, Ιατρική
Αγορά, Επαγγελματίες
Εκπαίδευση, Εργασία
Ψυχαγωγία
Υπολογιστές, Internet
Σπίτι, Οικογένεια
Ειδήσεις, ΜΜΕ
Κράτος & Πολιτεία
 
Θέρμανση
Οικονομική Θέρμανση
Λόγω της δραματικής αύξησης του τιμής του πετρελαίου θέρμανσης πολλά νοικοκυριά ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους που να προσφέρουν επαρκή ζεστή με χαμηλό κόστος. Στο αφιέρωμα που δημοσιεύουμε περιλαμβάνουμε τις πιο γνωστές μορφές θέρμανσης όπως το φυσικό αέριο, το πέλλετ, τα πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας και τις αντλίες θερμότητας.

Φυσικό Αέριο
Το φυσικό αέριο είναι ο πλέον δημοφιλής τρόπος για πολλές κατοικίες μιας και συνδυάζει χαμηλό κόστος σε σχέση με το πετρέλαιο αλλά και ικανοποιητική θέρμανση, ίσως και καλύτερη και από αυτή του λέβητα πετρελαίου. Η τιμή του φυσικού αεριού έχει μια ποσοστιαία έκπτωση σε σχέση με το πετρέλαιο και συμφέρει προς το παρόν. Η παροχή του αεριού είναι συνεχής και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την τροφοδοσία του λέβητα.

Ενεργειακά τζάκια
Το ενεργειακό τζάκι έχει 75% καλύτερη απόδοση από το κλασικό τζάκι. Καταναλώνει λιγότερα ξύλα και θερμαίνει πολύ περισσότερο. Εκπέμπει μέσα από ειδικούς αεραγωγούς θερμό αέρα. Χρειάζονται όμως μετατροπές στην κατοικία.

Θερμάστρες πέλλετ
Μια άλλη μορφή θέρμανση που έκανε την είσοδο της στην Ελληνική αγορά είναι η θερμάστρες βιομάζας. Χρησιμοποιούν ως καύσιμο το πέλλετ που είναι συμπιεσμένο πριονίδι που περισσεύει από την επεξεργασία του ξύλου, για αυτό και είναι ιδιαίτερα φθηνό. Μια σόμπα πέλλετ αποδίδει περισσότερη θέρμανση από μια αντίστοιχη ξυλόσομπα με το ίδιο βάρος καυσίμου.

Πάνελ υπέρυθρης ακτινοβολίας
Τα πάνελ υπερύθρων τοποθετούνται εύκολα στον τοίχο δεν έχουν κόστος εγκατάστασης. Καταναλώνοντας ρεύμα εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία στα αντικείμενα και τα σώματα. Αυτή είναι και η διαφορά με τις άλλες μορφές θέρμανσης. Δεν θερμαίνουν δηλαδή το αέρα αλλά τα αντικείμενα που βρίσκονται εμπρός από αυτά. Καταναλώνουν λιγότερο ρεύμα από άλλα αντίστοιχα ηλεκτρικά θερμαντικά σώματα. Στο εμπρός πλευρά τους μπορεί να μπει μια φωτογραφική εκτύπωση που να κάνει το πάνελ να μοιάζει σαν πίνακας.

Αντλίες Θερμότητας
Οι αντλίες θερμότητας χρησιμοποιούν την θερμική ενέργεια του περιβάλλοντος για να αποδώσουν θέρμανση ή ψύξη στο χώρο. Έχουν ιδιαίτερα οικονομική λειτουργία και αν συνδυαστούν με άλλου τύπου συστήματα θέρμανσης μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες οιανδήποτε κτηρίου..

 
 

© e-catalog.gr - All Rights Reserved