Επιλογές
Αρχική
Ειδήσεις
Αθλητικά
Σινεμά
Αυτοκίνητο
Κόσμος
Gadgets
Τεχνολογία
Ταξίδια
Θέρμανση
Διάστημα
Aνεξήγητα
Φιλοζωικά
Υγεία,Διατροφή
Αστεία Βίντεο
Αστείες Εικόνες
Παιχνίδια
Καιρός
Επικοινωνία
ΧορηγοίΚατάλογος
Ταξίδια, Διακοπές
Αθλητισμός
Αυτοκίνητο
Τέχνες, Πολιτισμός
Υγεία, Ιατρική
Αγορά, Επαγγελματίες
Εκπαίδευση, Εργασία
Ψυχαγωγία
Υπολογιστές, Internet
Σπίτι, Οικογένεια
Ειδήσεις, ΜΜΕ
Κράτος & Πολιτεία
 
Gadgets
Oculus Rift
Το Oculus Rift είναι το gadget που υπόσχεται να υλοποιήσει πιστότερα από κάθε άλλη συσκευή την αίσθηση της εικονικής πραγματικότητας. Το Oculus Rift είναι σχεδιασμένο ειδικά για video games και έχει την υποστήριξη των κορυφαίων σχεδιαστών της βιομηχανίας gaming, όπως ο Clief Bleszinski της Epic Games και ο John Carmack της iD Software. Η συσκευή διαθέτει ανάλυση 640x400 για κάθε μάτι, δηλαδή συνολική ανάλυση 1280x800. Συνδέεται με PC μέσω DVI ή HDMI και είναι συμβατή και με τις δυο κορυφαίες κονσόλες Xbox και PlayStation. Ενώ στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας υπάρχουν οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με το hardware που θα πρέπει να έχει ο υπολογιστής του χρήστη προκειμένου να υποστηρίξει το περιεχόμενο της συσκευής.

Apple Watch: Το έξυπνο ρολόι της Apple
Το Apple Watch, είναι ένα smartwatch που ενσωματώνει πρωτοποριακές λειτουργίες τόσο στον τρόπο χειρισμού του, όσο και στις εφαρμογές που το συνοδεύουν. Είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι, η οθόνη του διαθέτη κρύσταλλο από ζαφείρι και η φόρτισή του γίνετε ασύρματα. Το στοιχείο όμως που το κάνει να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα smartwatch είναι η κορώνα που έχει στο πλάι και το κάνει να μοιάζει με μηχανικό ρολόι. Με αυτήν όμως ο χειρισμός των λειτουργιών του είναι πολύ πιο εύκολος. Με ένα πάτημα της, ανοίγουν όλες οι εφαρμογές και με την περιστροφή της επιλέγουμε αυτή που μας ενδιαφέρει. Διαθέτει επεξεργαστή Apple S1 με τεχνολογία taptic feedback, ενώ υποστηρίζει και λειτουργίες health και fitness, μετρώντας τους καρδιακούς παλμούς του χρήστη. Το Apple Watch θα διατεθεί σε 3 τύπους Apple Watch, Apple Watch Sport και την πολυτελή έκδοση Apple Watch Edition με κάσα από χρυσό 18 Καρατίων. 8a είναι επίσης συμβατό με τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, iPhone 5, iPhone 5C και iPhone 5S.

Το Google Glass ελέγχεται με τη σκέψη
Βρετανική εταιρεία παρουσίασε μια εφαρμογή που παρέχει τη δυνατότητα στο χρήστη να ελέγχει τα γυαλιά της Google με τη δύναμη της σκέψης. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω αισθητήρων που ακουμπούν στο κεφάλι και διαβάζουν τα σήματα που εκπέμπει ο εγκέφαλος. Η εταιρία This Place δημιούργησε την καινοτόμα εφαρμογή MindRDR, που σε συνδυασμό με τον «βιοαισθητήρα» Neurosky δίνει τη δυνατότητα νοητικού ελέγχου του Google Glass. Ο χρήστης μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και να τις ανεβάσει στα social media απλά εστιάζοντας τη σκέψη του, στη μετακίνηση μιας γραμμής που βλέπει στην οθόνη του Google Glass. Το λογισμικό παρέχεται δωρεάν μέσω διαδικτύου από την This Place προκειμένου να ενδιαφερθούν προγραμματιστές και να αναπτύξουν περισσότερες εφαρμογές στο μέλλον.

Ένα ποντίκι που φοριέται στο δάχτυλο
Μια εντελώς νέα προσέγγιση για την πλοηγήσει στα αρχεία ενός υπολογιστώ, προσφέρει η εταιρία MindStream. Σε αντίθεση με όλα τα ποντίκια που γνωρίζαμε έως σήμερα, αυτό φοριέται στο δάχτυλο και υπόσχεται μεγαλύτερη ευκολία και ταχύτητα στο χειρισμό του. Μοιάζει στο σχήμα του με δαχτυλίδι, φοριέται στον δείκτη και όλες οι επιλογές γίνονται με τον αντίχειρα. Ακόμα, διεκδικεί τον τίτλο του μικρότερου ποντικιού στον κόσμο. Αρχική τιμή αγοράς είναι τα 99 δολάρια.

Μίνι projector πληκτρολόγιο
Ένα πολύ ενδιαφέρον gadget κυκλοφόρησε που δίνει λύση στην πληκτρολόγηση μεγάλων κειμένων για το tablet η το smartphone σας.
Οι οθόνες αφής όσο χρήσιμες και βολικές είναι για να κάνουμε εύκολα τα κλικ μας πάνω στα εικονίδια η τα αρχεία μας, τόσο μας δυσκολεύουν όταν καλούμαστε να πληκτρολογήσουμε μεγάλα σε μέγεθος κείμενα.
Η νέα συσκευή που μας έρχεται στο βολικό σχήμα ενός μπρελόκ μας λύνει τα χεριά στην κυριολεξία. Είναι ένας μίνι projector που δημιουργεί με laser ένα εικονικό πληκτρολόγιο σε οποιαδήποτε επιφάνεια και μεταφέρει τα δεδομένα στην συσκευή μας μέσω Bluetooth.

Η νέα Apple ΤV
Στον χώρο και της τηλεόρασης μπαίνει η Apple. Μετά την τεράστια επιτυχία του iPhone και iPad η γνωστή Αμερικανικη εταιρία πρωτοπόροι για ακόμα μια φορα δοκιμάζοντας να εισχωρήσει στον ιδιαιτερα ανταγωνιστικό χώρο της τηλεόρασης. Ο Steve Jobs το είχε προαναγγείλει μιλώντας για την “τηλεόραση του μέλλοντος”.
Η ανανεωμένη Apple ΤV θα έχει δυνατότητα ασύρματης μεταφοράς οπτικοακουστικού υλικού απο το iPad ή το iPhone απευθείας στην τηλεόραση μέσω του AirPlay. Ακόμα παράλληλα θα υποστηρίζει και τις υπηρεσίες VoD (Video on Demand) με το νοίκιασμα και κατέβασμα ταινιών από το internet που θα είναι διαθέσιμες ταυτόχρονα με την κυκλοφορία τους σε DVD. Με την κίνηση αυτή η Apple επιχειρεί να κυριαρχήσει στο τρίπτυχο Home Entertainment, Computing και Telephony.

Κινητό σε συνεργασία με το Facebook ανέπτυξε η Vodafone
Το Vodafone 555 Blue αναπτύχθηκε από τον Όμιλο Vodafone σε συνεργασία με το Facebook, για να προσφέρει όλες τις αγαπημένες λειτουργίες κοινωνικής δικτύωσης, από τα status updates μέχρι τα posts και το photo sharing στα χέρια εκατομμυρίων ανθρώπων. Μία ελκυστική, εύχρηστη και οικονομική συσκευή, το Vodafone 555 Blue, ακολουθεί το πνεύμα της εποχής και εκφράζει την επιθυμία των ανθρώπων για επαφή και επικοινωνία με τους φίλους τους οποτεδήποτε, οπουδήποτε, μέσα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του. Συγκεκριμένα το Vodafone 555 Blue παρέχει:
Δυνατότητα άμεσης χρήσης Facebook: Το Facebook είναι ενσωματωμένο στις λειτουργίες της συσκευής και έτοιμο για χρήση από την πρώτη στιγμή ενεργοποίησης του κινητού.
Εμφάνιση όλων των τύπων μηνυμάτων σε μία οθόνη: τα μηνύματα του Facebook εμφανίζονται στα εισερχόμενα της συσκευής, μαζί με τα SMS και τα email.
Photo sharing με το πάτημα ενός πλήκτρου: δυνατότητα κοινοποίησης φωτογραφιών σε φίλους και επαφές μέσω Facebook με το πάτημα ενός πλήκτρου.
Αυτόματος συγχρονισμός των Facebook επαφών: τα προφίλ των φίλων στο Facebook συγχρονίζονται αυτόματα και πανεύκολα στον κατάλογο επαφών του Vodafone 555 Blue.
Συνεχή ανανέωση περιεχομένου: το Vodafone 555 Blue ανανεώνει συνεχώς το περιεχόμενο στην αρχική σελίδα της συσκευής, ώστε να κρατάει το χρήστη ενήμερο για ό,τι συμβαίνει στο Facebook, κάθε στιγμή.
Tα πάντα με το πάτημα του Facebook πλήκτρου: το Vodafone 555 Blue διαθέτει ειδικό πλήκτρο «F» του Facebook, το οποίο μπορεί να ρυθμιστεί για μία σειρά λειτουργιών, όπως άμεση κοινοποίηση status update, photo sharing ή posts.
Ειδικά σχεδιασμένη συσκευή για mobile messaging: η οθόνη 2.4?, το οπτικό trackpad και το πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY είναι ιδανικά για SMS, chatting και status updates.

Το Motorola Xoom με Android 3.0 φέρνει η Cosmote
Το MOTOROLA XOOM, το πρώτο tablet παγκοσμίως με λειτουργικό σύστημα Android 3.0 (Honeycomb), το μόνο λειτουργικό ειδικά σχεδιασμένο για tablets, φέρνει στο κοινό αποκλειστικά η COSMOTE στα τέλη Μαΐου. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του MOTOROLA XOOM, ορίζουν το tablet, όπως πρέπει να είναι!
Με δύο βραβεία στην φετινή διεθνή έκθεση τεχνολογίας Consumers Electronic Show 2011 (CES 2011) στο Λας Βέγκας, ως “Best of Show CES” και “Best of Tablet”, το MOTOROLA XOOM είναι ιδανικό είτε για δουλειά είτε για ψυχαγωγία. Πρόκειται για ένα tablet που προσφέρει άνεση και ευκολία στην καθημερινότητα του χρήστη, καθώς μπορεί να διαβάζει τα email του, να ενημερώνει το ημερολόγιό του, να δημιουργεί αρχεία και να τα επεξεργάζεται όπως και στον υπολογιστή του, απλά με ένα άγγιγμα.
Με επεξεργαστή διπλού πυρήνα 1GHz Nvidia Tegra 2 και υποστήριξη Adobe® Flash® Player 10 προσφέρει στο χρήστη ασύγκριτη εμπειρία πλοήγησης στο internet με μεγαλύτερες ταχύτητες, απόλυτη εμπειρία ψυχαγωγίας με πρόσβαση σε αμέτρητες εφαρμογές από το Android Market και gaming με απίθανα γραφικά. Χάρη στην οθόνη 10.1’’ HD widescreen που διαθέτει μπορεί κανείς να παρακολουθήσει τις αγαπημένες του ταινίες σε υψηλή ποιότητα και να αναπαράγει video HD έως και 10 ώρες. Με κάμερα 5MP, ψηφιακό zoom & led flash, δίνει δυνατότητες λήψης video υψηλής ανάλυσης και προβολής του σε τηλεόραση μέσω της HDMI υποδοχής που διαθέτει.

Τηλέφωνο-πορτοφόλι απο την Google
Η Google ανακοίνωσε στη συνδιάσκεψη Web 2.0 στο Σαν Φρανσίσκο, οτι σχεδιάζει ένα νέο τύπο κινητού τηλεφώνου που θα έχει ενσωματωμένο ένα τσιπάκι που θα δίνει την δυνατότητα στην συσκευή να λειτουργεί και ως ηλεκτρονικό πορτοφόλι, για να μπορεί ο χρηστης να το χρησιμοποιεί στις αγορές του και να αντικαταστήσει με αυτό τις πιστωτικές κάρτες.
Το νέο τσιπ που θα είναι ενσωματωμένο στην σύσκεψη θα είναι πιο ασφαλές και θα προσφέρει μεγαλύτερη προστασία από χάκερ και απατεώνες σε σχέση με τις πιστωτικές κάρτες. Το νέο κινητό θα είναι ο διάδοχος του Nexus One, θα έχει οθόνη αφής, το λειτουργικό που θα φέρει θα είναι το ανανεωμένο Gingerbread, αλλα δεν ανακοινώθηκε πια εταιρία κινητής τηλεφωνίας θα αναλάβει την κατασκευή του για λογαριασμό της Google.

Apple iPad
Έτσι ονομάζεται το νέο φιλόδοξο δημιούργημα της Apple που βασίζεται στην ιδέα του υπολογιστή ταμπλέτα, μιας ιδαίτερα ελαφριάς και εύχρηστης συσκευής που όλες τις οι λειτουργίες πραγματοποιούνται μέσο της οθόνης αφής και χωρίς την ανάγκη ύπαρξης πληκτρολογίου. Ο νέος υπολογιστής είναι κατάλληλος για σερφάρισμα, ταινίες, παιχνίδια και για διάβασμα ηλεκρονικών βιβλίων.
Το iPad μοιάζει με υπερμεγέθες iPhone, ζυγίζει 680 γραμμάρια, έχει πάχος 1,27 εκατοστά και διαθέτει οθόνη αφής 9,7 ιντσών. Βασίζεται στον επεξεργαστή Α4 της Apple και αντί για σκληρό δίσκο θα διαθέτη μνήμη flash χωρητικότητας 16, 32 ή 64 Gigabyte. Η μπαταρία θα έχει χρόνο ζωής 10 ωρών σε κάθε φόρτιση, ενώ θα μπορεί να παραμείνει σε κατάσταση standby έως και ένα μήνα.
 
Kindle: Χίλια βιβλία σε ένα
Μια νέα εποχή στην ιστορία του βιβλίου ξεκίνησε και ακούει στο όνομα Amazon Kindle, ίσως είναι ότι καλύτερο έχει συμβεί στον κόσμο του βιβλίου μετά την εποχή του Γουτεμβέργιου. Ποτε μέχρι πρόσφατα τα ηλεκτρονικά βιβλία δεν είχαν καταφέρει να κερδίσουν την αποδοχή ενός ευρύτερου κοινού, αυτό όμως φαίνεται ότι άλλαξε με το Kindle και τις χιλιάδες πωλήσεις του ανά τον κόσμο.
Στην νέα του μορφή το Kindle 2 ζυγίζει κάτι λιγότερο από 300 γραμμάρια, έχει μεγαλύτερη οθόνη από τον πρόγονό του, και μια φόρτιση του μπορεί να κρατήσει ακόμη και ημέρες. Έχει ενσωματομένο 3G wireless το οποίο σας επιτρέπει να κατεβάσετε περιεχόμενο, να δείτε άρθρα στο Wikipedia και άλλα πολλά.

 

© e-catalog.gr - All Rights Reserved