Επιλογές
Αρχική
Ειδήσεις
Αθλητικά
Σινεμά
Αυτοκίνητο
Κόσμος
Gadgets
Τεχνολογία
Ταξίδια
Θέρμανση
Διάστημα
Aνεξήγητα
Φιλοζωικά
Υγεία,Διατροφή
Αστεία Βίντεο
Αστείες Εικόνες
Παιχνίδια
Καιρός
Επικοινωνία
ΧορηγοίΚατάλογος
Ταξίδια, Διακοπές
Αθλητισμός
Αυτοκίνητο
Τέχνες, Πολιτισμός
Υγεία, Ιατρική
Αγορά, Επαγγελματίες
Εκπαίδευση, Εργασία
Ψυχαγωγία
Υπολογιστές, Internet
Σπίτι, Οικογένεια
Ειδήσεις, ΜΜΕ
Κράτος & Πολιτεία
 
Φιλοζωικά
Ο πιστός Χάτσικο
Ο Χατσίκο, ένας σκύλος ράτσας Ακίτα, έμελλε να γίνει παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης δίνοντας σε όλους ένα πολύτιμο μάθημα αγάπης. Δικαιώντας με την ιστορία της ζωής του, την φράση "ο σκύλος είναι ο πιο καλός φίλος του ανθρώπου".
Ο Χατσίκο γεννήθηκε το 1923 στην πόλη Οντάτε της Ιαπωνίας. Δυο μηνών, τον πήρε ο Εϊζαμπούρο Ουένο που ήταν καθηγητής στο πανεπιστημίου του Τόκιο. Ο Χατσίκο αγάπησε ιδιαιτερα τον καθηγητή, ο οποίος έμενε στα προάστια και έπρεπε να παίρνει το τρένο καθημερινά για να πάει στο πανεπιστήμιο. Ο Χατσίκο λοιπόν συνόδευε κάθε πρωί τον καθηγητή στο σταθμό του τρένου και τον περίμενε πάντα στο ίδιο σημείο όταν αυτός σχολούσε. Ήταν αχώριστοι οι δυο τους ώσπου μια μέρα ο καθηγητής κατά την διάρκεια μιας διαλέξεις έπαθε εγκεφαλικό και πέθανε στο πανεπιστήμιο. Ο Χατσίκο όμως ποτε δεν σταμάτησε να αναζητά το αφεντικό του, πήγαινε κάθε μέρα για εννέα ολόκληρα χρονια στο σταθμό του τρένου περιμένοντας τον να γυρίσει. Αυτό συνεχίστηκε ως το τέλος την ζωής του. Η ιστορία του συγκίνησε τον κόσμο που τον έβλεπε κάθε μέρα στο σταθμό ως που δημοσιεύτηκε σε τοπική εφημερίδα κάνοντας τον γνωστό σε ολόκληρη την πόλη. Όταν λοιπόν το 1935 ο Χατσίκο πέθανε οι άνθρωποι έστησαν στο ίδιο σημείο μπρούτζινο άγαλμα για να τον τιμήσουν. Κάθε χρόνο το Απρίλιο εκατοντάδες κόσμου μαζεύονται κατακλύζοντας με λουλούδια το άγαλμα του Χατσίκο σε μια σεμνή τελετή που γίνεται στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης. Το 2009 γυρίστηκε και ταινία με πρωταγωνιστή τον Ρίτσαρντ Γκιρ με θέμα που βασίστηκε στην ιστορία του Χατσίκο.

Τι κάνω αν βρω ένα αδέσποτο ζωάκι;
Αν βρούμε τυχαία στο δρόμο ένα αδέσποτο σκυλάκι η γατάκι, πως θα ξέρουμε αν αυτό χρειάζεται επειγόντως την φροντίδα κάποιου γιατρού η απλά φαγητό ίσως και φιλοξενία; Στο άρθρο που ακολουθεί θα βρείτε μερικές απλές αλλα χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προσφέρεται φροντίδα σε κάποιο άτυχο ζωάκι.
Όταν ένα σκυλάκι η γατάκι είναι υγειές αυτό φαίνεται από το τρίχωμα του που είναι λαμπερό, το ασπράδι του ματιού του να είναι καθαρό, την μύτη του που πρέπει να είναι υγρή ιδαίτερα στους σκύλους, αλλα να μην τρέχει. Οι κινήσεις του να είναι σταθερές και να έχει όρεξη. Η γλώσσα και τα ούλα του να είναι σφιχτά και με προτιμότερο χρώμα το ροζ.
Αν πάλι το ζωάκι έχει κάποια πληγή η κουτσαίνει η του λείπει τρίχωμα η ακόμα είναι εμφανώς αδυνατισμένο λόγο του ότι έχει να φάει αρκετές ημερες τότε οπωσδήποτε πρέπει να επισκεφθεί κτηνίατρο. Αυτό ίσως χρειαστεί να γίνει, αν η κατάσταση του ζώου είναι σοβαρή, με κάποιο κλουβί μεταφοράς. Είναι ιδιαιτερα σημαντικό το θέμα της ασφαλούς μεταφοράς στο κτηνίατρο γιατί αν δεν γίνει σωστά μπορεί κοστίσει ακόμα και την ζωή του άτυχου ζώου. Αν δεν έχετε τα μέσα και την γνώση ζητήστε βοήθεια από το φιλοζωϊκό σωματείο της περιοχής σας, ώστε να σας δώσει κάποιες συμβουλές η ακόμα μπορεί να καλύψει μέρος η και ολόκληρα τα έξοδα της επίσκεψης στον κτηνίατρο.

Γερμανικός Ποιμενικός
Γερμανοί εκτροφής θέλοντας να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικά υπάκουο και εργαζόμενο σκυλί διασταύρωσαν ράτσες εκλεκτών τσοπανόσκυλων της νότιας και κεντρικής Γερμανίας εξελίσσοντας τες στο πρότυπο του Γερμανικού ποιμενικού. Δόθηκε ιδαίτερη έμφαση στην σωστή φυσική κατασκευή και στον ισορροπημένο και καλο χαρακτήρα.
Ο γερμανικός Ποιμενικός Σκύλος είναι μέσου μεγέθους με δυνατό και μυώδες κορμί με έντονη αγωνιστικότητα αλλα ταυτόχρονα προσεκτικός και εύκολα εκπαιδεύσιμος. Γι αυτό άλλωστε είναι κατάλληλος ως συνοδος, φύλακας και σκύλος καθηκόντων προστασίας και αμύνης. Το ύψος του κυμαίνεται από 55 έως 65 εκατοστά και το βάρος 23 μέχρι 40 κιλά. Το κεφάλι έχει σχήμα σφηνοειδές με στητά αυτιά. Το τρίχωμα του είναι παχύ και ίσιο. Τα θηλυκά είναι μικρότερα από τα αρσενικά. Είναι μια ράτσα σκύλου με υψηλό δείκτη νοημοσύνης, ευπροσάρμοστου, ενεργητικού και αξιόπιστου. Είναι πολύ καλός σύντροφος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φύλακας. Μπορεί να προσαρμοστεί στο στενό χώρο ενός διαμερίσματος αλλα θα αισθάνεται καλύτερα αν έχει την άνεση ενός μεγαλυτερου χώρου μιας αυλής.
 
 
 

© e-catalog.gr - All Rights Reserved