Επιλογές
Αρχική
Ειδήσεις
Αθλητικά
Σινεμά
Αυτοκίνητο
Κόσμος
Gadgets
Τεχνολογία
Ταξίδια
Θέρμανση
Διάστημα
Aνεξήγητα
Φιλοζωικά
Υγεία,Διατροφή
Αστεία Βίντεο
Αστείες Εικόνες
Παιχνίδια
Καιρός
Επικοινωνία
ΧορηγοίΚατάλογος
Ταξίδια, Διακοπές
Αθλητισμός
Αυτοκίνητο
Τέχνες, Πολιτισμός
Υγεία, Ιατρική
Αγορά, Επαγγελματίες
Εκπαίδευση, Εργασία
Ψυχαγωγία
Υπολογιστές, Internet
Σπίτι, Οικογένεια
Ειδήσεις, ΜΜΕ
Κράτος & Πολιτεία
 
Κόσμος
Δέκα τρόποι για την ευτυχία
Οι επιπτώσεις από τα οικονομικά προβλήματα επιδεινώνουν την καθημερινότητα όλο και πιο πολλών ανθρώπων. Η κατάθλιψη είναι το
συναίσθημα που κυριαρχεί σε όλο και περισσότερα στρώματα της κοινωνίας. Σύμφωνα με έρευνες επιστημόνων υπάρχουν απλοί τρόποι
να βελτιώσουμε σημαντικά την ποιότητα ζωής μας.

1. Άλλαξε τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα χρήματα σου. Μια μελέτη που δημοσίευσε το Psychological Bulletin έδειξε ότι: οι
ευτυχέστεροι άνθρωποι ήταν αυτοί, που δώριζαν σε συνανθρώπους τους που είχαν μεγαλύτεροι ανάγκη και όχι αυτοί που τα μάζευαν
όλα για τον εαυτό τους.
2. Φέρτε στην ζωή σας νέες εμπειρίες, νέους ανθρώπους, δοκιμάστε καινούργια πράγματα. Διεγείρετε το μυαλό και την ψυχή σας με
νέα ενδιαφέροντα.
3. Μην απογοητεύεστε εύκολα. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Sussex διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση
και αισιοδοξία έχουν σαφώς μειωμένες πιθανότητες να έχουν προβλήματα στρες.
4. Να είστε ανοιχτόμυαλοι. Σταματήστε να υπερασπίζεστε πάντα την άποψη σας. Οι άνθρωποι που δεν παραδέχονται τα λάθη τους
είναι σίγουρο ότι θα συναντούν συχνότερα απογοητεύσεις στην ζωή τους.
5. Να είστε πιο κοντά στην θρησκεία. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι θρησκευόμενοι άνθρωποι νιώθουν περισσότερο
ευτυχισμένοι από τους άθεους. Η πίστη σε ένα ανώτερο σκοπό μειώνει τα υπαρξιακά προβλήματα σε μια κοινωνία που μεταβάλλεται
συνεχώς.
6. Αυξήστε τις ώρες ύπνου. Σύμφωνα με έρευνες οι ώρες ύπνου καθημερινά δεν πρέπει να είναι σε καμία περίπτωση λιγότερες από
έξι.
7. Μην είστε εργασιομανείς. Αν το ωράριο της εργασίας σας εξαρτάται από εσάς φροντίστε να μην καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος
της ημέρας. Βρείτε ελεύθερο χρόνο για τον σύντροφο σας, τους φίλους, το γυμναστήριο η όποια ευχάριστη για εσάς δραστηριότητα.
8. Αποκτήστε περισσότερους φίλους. Όσο πιο κοινωνικός είστε με μεγαλύτερο αριθμό φίλων τόσο το καλύτερο.
9. Να χαμογελάτε συχνά. Έστω και αν δεν είναι πάντα αληθινό θα έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες να είστε χαρούμενοι.
10. Βρείτε σύντροφο. Οι άνθρωποι με σχέση δηλώνουν συχνότερα ευτυχισμένοι.

Χαμήλωσαν τα σύννεφα τα τελευταία χρόνια
Επιστήμονες της NASA ανακάλυψαν ότι τα σύννεφα σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν κατεβει κατά 30 με 40 μετρα τις τελευταίες δεκαετίες. Αυτό πιθανολογούν ότι οφείλεται στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σύμφωνα με τους ερευνητές ίσως αυτό λειτουργήσει τελικά ως μηχανισμός εξισορροπήσεις και να μειώσει τη θερμοκρασία στα κατώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας.
Τα δεδομένα για την ανακάλυψη αυτήν τους τα πρόσφερε ο νέος δορυφόρος της NASA Terra, που με το εξελιγμένο ραδιοφασματόμετρο βλέπει ταυτόχρονα από διαφορετικές γωνιές τη Γη και έχει έτσι μια στερεοσκοπική εικόνα των νεφών υπολογίζοντας με μεγάλη ακρίβεια το ύψος και τη κίνησή τους.

Το internet αντιστέκεται στην κρίση με -60%
Αντιμέτωπες με την κρίση είναι οι παραδοσιακές αλυσίδες καταστημάτων λιανικού εμποριου όχι μονο στην Ελλάδα αλλα και πανευρωπαϊκά. Ειδικότερα στην Ελληνική αγορά που το εισόδημα του μεγαλυτερου κομματιού των καταναλωτών συρρικνώθηκε τον τελευταίο χρόνο οι κλάδοι της ένδυσης, υπόδησης αλλα και των επίπλων είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται δραματικά.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα λουκέτα, απολύσεις εργαζομενων και επικράτηση αρνητικού κλίματος στην αγορά. Αισιόδοξα είναι όμως τα μηνύματα από τα ιντερνετικά καταστήματα που προσφέρουν τις χαμηλότερες τιμές της αγοράς με εκπτώσεις που φτάνουν το 60%. Αυτό το πετυχαίνουν γιατί έχουν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος από ένα παραδοσιακό κατάστημα (ενοίκια, ανακαινίσεις κ.α.) ενώ δεν είναι απαραίτητο να έχουν στόκ όλα τα προϊόντα που εμπορεύονται. Τέτοια παραδείγματα είναι τα online καταστήματα
Telemarketing, Z-Mall, La Redoute, Starbags, το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης δώρων Unique Shop και το ιντερνετικό κατάστημα υπόδυσης MyShoe.gr.

 
Ένα παγκόσμιο μήνυμα για το περιβάλλον
Το μήνυμα ότι "Ο πλανήτης εκπέμπει SOS" αποφάσισαν να μεταδώσουν ταυτόχρονα 56 εφημερίδες από 45 χώρες με ένα κοινό άρθρο, καλώντας τους παγκόσμιους ηγέτες να λάβουν μετρα για την υπερθέρμανση του πλανήτη ενόψει της Συνόδου για το κλίμα στην Κοπεγχάγη.
«Οι πολιτικοί στην Κοπεγχάγη έχουν τη δύναμη να καθορίσουν την κρίση της Ιστορίας για την παρούσα γενεά: είτε πως υπήρξε μία γενεά που βρέθηκε ενώπιον μίας πρόκλησης και ύψωσε το ανάστημά της, είτε μία τόσο ηλίθια που ενώ έβλεπε κατάματα την καταστροφή δεν έκανε το παραμικρό για να την αποτρέψει», τονίζεται στο κείμενο.
«Οι κλιματικές αλλαγές έχουν προκληθεί και σωρεύονται από αιώνων, έχουν συνέπειες που θα διαρκέσουν για πάντα και οι προοπτικές μας για να την χαλιναγωγήσουμε θα καθορισθούν εντός των επομένων 14 ημερών», προστίθεται στην ολοσέλιδη καταχώρηση.
Το κύριο άρθρο δημοσιεύεται σε 20 γλώσσες, περιλαμβανομένης της ρωσικής, της κινεζικής και της αραβικής, σε εφημερίδες όπως η Guardian του Λονδίνου, η γαλλική Le Monde, η Toronto Star, η Gulf Times, η Botswana Guardian και η Miami Herald.
«Αυτός δεν πρέπει να γίνει ένας πόλεμος ανάμεσα στον πλούσιο και φτωχό κόσμο, ανάμεσα στη Δύση και στην Ανατολή. Οι κλιματικές αλλαγές πλήττουν τους πάντες και θα πρέπει να επιλυθούν από όλους μας».

Θησαυροφυλάκιο σπόρων στην Αρκτική
Μια μυστική κρύπτη που θα αποθηκευτούν σπόροι από τις περισσότερες ποικιλίες φυτών του κόσμου έχει κατασκευαστεί στα νησιά Svalbard της Αρκτικής, 1.500 χλμ από το Βόρειο Πόλο. Θα είναι μια νέα "Κιβωτός του Νώε" που θα χρησιμοποιηθεί από τις επερχόμενες γενιές ως παρακαταθήκη για την περίπτωση παγκόσμιας καταστροφής.
Δείγματα από 4,5 εκατομμύρια ποικιλίες φυτών θα αποθηκευτούν σε τσιμεντένιους θαλάμους σε θερμοκρασία -18 βαθμούς Κελσίου, ώστε οι σπόροι να μπορούν να διατηρηθούν για πάνω από χίλια χρονια.
Η ύψιστης ασφάλειας εγκατάσταση είναι τόσο ισχυρή που αντέχει ακόμα και πλήγμα από πυρηνικά όπλα ενώ είναι κατασκευασμένη σε υψόμετρο 130 μέτρων ώστε ακόμα και αν λιώσουν οι πάγκοι της Αρκτικής να παραμείνει πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Μόνο η είσοδος της εγκατάστασης είναι ορατή από την επιφάνεια, φτιαγμένη από μέταλλο και τσιμέντο. Τα νησιά Svalbard ανήκουν στη Νορβηγία αλλα στην χρηματοδότηση του έργου συμμετέχουν ο ΟΗΕ και μεγάλοι πολυεθνικοί οργανισμοί.

Ταχύτερα λιώνουν οι πάγοι στην Αρκτική
Η άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας και το φαινόμενο του θερμοκηπίου επηρεάζουν πλέον με ταχύτερο ρυθμό τον πλανήτη από ότι αρχικά υπολόγιζαν οι επιστήμονες. Στον βόρειο παγωμένο ωκεανό, το ψυχρότερο μέρος του κόσμου καταγράφηκαν φέτος θερμοκρασίες 15 βαθμούς πάνω από τον μέσο όρο των τελευταίων ετών.
Οι επιστήμονες του ερευνητικού κέντρου "Canadian High Αrctic" που βρίσκεται στη Νήσο Μέλβιλ στην Αρκτική κατέγραψαν φέτος το καλοκαίρι θερμοκρασίες έως και 22 βαθμούς Κελσίου, σε μια περιοχή που η ανώτερη θερμοκρασία που είχε μετρηθεί τα προηγούμενα χρονια ακόμα και τους θερμότερους μήνες του χρόνου δεν ξεπερνούσε τους 5 βαθμούς πάνω από το μηδέν. Με τον υδράργυρο τόσο ψηλά άρχισαν να λυώνουν τεράστιοι όγκοι πάγων σε μια έκταση που υπολογίζεται ότι φτάνει τα 800 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μια έκταση που θα χωρούσε ένα μεγάλο κράτος όπως η Γαλλία! Το επόμενο βήμα θα είναι η άνοδος της στάθμης των θαλασσών που με την σειρά του θα πλήξει πολλές παραθαλάσσιες περιοχές του πλανήτη.

Η ερημοποίηση απειλεί την ανθρωπότητα
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα στα επόμενα χρονια είναι και το φαινόμενο της ερημοποίησης όλο και μεγαλυτερων εκτάσεων του πλανήτη. Η αλλαγή του κλίματος μαζί με την αλόγιστη χρήση των αποθεμάτων νερού αναμένεται να μετατρέψει τεράστιες εκτάσεις σε άνυδρες περιοχές.
Σύμφωνα με έκθεση 200 επιστημόνων από 25 χώρες περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι, το ένα τρίτο του πληθυσμού της Γης θα δουν στα άμεσος επόμενα χρονια να υποβαθμίζεται σε μεγάλο βαθμό η ποιότητα της ζωής τους αναγκάζοντας εκατομμύρια από αυτούς σε υποχρεωτική μετανάστευση.
Μελέτες κλιματολογιών προβλέπουν μείωση των βροχοπτώσεων κατά 20% έως το τέλος του αιώνα. Οι επιπτώσεις δεν θα περιοριστού φυσικά μόνο στους ανθρώπους, είναι σίγουρο πως πολλά τοπικά οικοσυστήματα απειλούνται με αφανισμό. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος της ερημοποίησης είναι αναγκαίο η ανθρωπότητα άμεσα να εφαρμόσει πιο βιώσιμες μεθόδους καλλιέργειας της γης και μια φιλικότερη προς το περιβάλλον χρήση του νερού.

 

© e-catalog.gr - All Rights Reserved